Spring naar de content

Eva Jinek: ‘Ik heb er nog nooit in mijn carrière last van gehad dat ik een vrouw ben’

Eva Jinek keerde voor haar nieuwe programma De Verenigde Staten van Eva terug naar haar geboorteland. Daar kwam ze niet alleen veel te weten over het land, maar en passant ook over zichzelf. Een gesprek over streberigheid, casual seksisme en haar achtergrond als dochter van vluchtelingen. ‘Eigenlijk doe ik alles wat ik doe om mijn ouders trots te maken.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Op de vraag of ze offers heeft moeten brengen voor haar carrière, vraagt Eva -Jinek (1978) halverwege het gesprek gereserveerd: “Is dit de opmaat voor de vraag of ik een kinderwens heb?”
Dat is het niet. Verontschuldigend antwoord ik dat ik daar helemaal niet naar wil vragen. Dat ik die vraag niet eens heb opgeschreven. Dat ik het ook niet relevant vind.
“Ach schatje toch,” repliceert ze moederlijk, en ze schuift haar beide handen vergiffenis vragend naar me toe. Blijkbaar vindt ze het vervelend dat ze ervan uitgegaan was dat ik die vraag zou stellen. “Ik bedoelde het niet lullig. Maar ik zat thuis al te denken: wat moet ik op die vraag antwoorden, de volgende keer als iemand hem mij stelt? Ga ik daar een standpunt over innemen?”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.

Onderwerpen