Spring naar de content

Wim Kieft verklaart de KNVB-crisis: het (valse) 1988-sentiment

Een crisis teistert de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Bondscoach Danny Blind zag diverse assistent-trainers komen en gaan. Dick Advocaat verruilde Oranje voor het Turkse Fenerbahçe, Marco van Basten zal na november overstappen naar FIFA, en Ruud Gullit bedankte voor de functie van tweede assistent omdat technisch directeur Hans van Breukelen hem geen contractuele zekerheid gaf. En laten we Bert van Oostveen niet vergeten, die zijn directeurschap bij de KNVB begin deze maand neerlegde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Van Basten, Gullit, Van Breukelen; ze maakten in 1988 deel uit van de Nederlandse selectie die Europees kampioen werd. Ook Wim Kieft behoorde tot die groep. Gisteravond sprak hij in het Ziggo Sport-programma Rondo over het 1988-sentiment binnen de KNVB, dat dicteert dat de goede spelers van toen de goede leiders van nu zijn.

“Ik word zo langzamerhand een beetje moe van dat hele 1988-gedoe,” verzuchtte Kieft. “Het is allemaal sentiment. Alle mensen die nu op een hoge positie zitten, het is allemaal ontstaan uit sentiment. Het waren goede voetballers uit een generatie die alles gewonnen heeft, maar op het moment dat ze zelfstandig waren, hebben ze eigenlijk feitelijk weinig tot niets meer gepresteerd. Of het nou Van Breukelen, Danny Blind, Marco van Basten of Ruud Gullit is. Alleen Ronald Koeman en Frank Rijkaard hebben vanuit die groep nog gepresteerd na hun spelerscarrière.”

Onderwerpen