Spring naar de content

Sophie Hilbrand: ‘Feministen, zeg ook eens hoe cool het is om kinderen te hebben’

Sophie Hilbrand (41), alweer twaalf jaar werkzaam bij BNN, is dit najaar met vier nieuwe televisieprogramma’s de leading lady van de publieke omroep. Een gesprek over ouder worden, haar burn-out en de druk die de maatschappij op vrouwen legt. ‘Feministen mogen best eens wat harder zeggen hoe cool het is om kinderen te hebben.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Sophie Hilbrand is veruit de oudste presentatrice bij jongeren-omroep BNN. Zelf zit ze daar helemaal niet mee. Op de vraag of ze nog aansluiting heeft bij de jonge doelgroep van BNN, zegt ze: “Ik denk dat mijn publiek met mij is meegegroeid. Dat de mensen die vroeger naar Spuiten en Slikken keken, nu naar Sophie in de kreukels kijken. Ik denk ook dat ik steeds minder interessant word voor de jongeren, omdat die heel anders naar televisie kijken – veel via YouTube, bijvoorbeeld. En dat zie ik niet als mijn voorland. Ik doe helemaal niets met sociale media. Wat dat betreft voel ik me wel echt een fossiel. Ik word al zo afgeleid door zoveel andere dingen. Ik wil dan niet ook nog eens de hele dag dingen posten en dan de hele tijd in de gaten houden wie er op reageert. Dat is me te veel.”

Sophie Hilbrand is zoals ik haar ken van televisie. Ego? Nergens te bekennen. Snoeverij? Nooit van gehoord. In een oversized trui waarin ze af en toe haast lijkt te verdwijnen, praat ze op een loungebank in De Ysbreeker, een yuppencafé in Amsterdam-Oost, over zaken die haar op dit moment in haar leven bezighouden. Het haar is schijnbaar ongekamd, make-up heeft ze – voor zover ik dat kan zien – nauwelijks op, en dat terwijl ze net een fotoshoot achter de rug heeft.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.

Onderwerpen