Spring naar de content

Must see: de Rambam-reportage over de praktijken van dokteronline.com

Het VARA-programma Rambam mag vanavond toch de reportage uitzenden over de verkoop van medicijnen op de website dokteronline.com, zo besloot de rechtbank van Amsterdam vandaag. Daar zat dokteronline.com niet op te wachten, want online medicijndiensten zijn verboden in ons land. Een absolute must see, dus. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nico Hofstra

Via de website dokteronline.com kan men zonder doktersbezoekje medicijnen bestellen. Denk hierbij aan antidepressiva en zware pijnstillers die na bestelling moeiteloos bij u thuis worden afgeleverd. Interessant voor de presentatoren van Rambam die de website onder de loep namen. Zo solliciteerde een medewerker van het onderzoeksprogramma als arts bij het bedrijf, nam een ander een baantje bij de klantenservice en werd er onderzocht hoe iemand de juiste nazorg kan krijgen bij nare bijwerkingen na het gebruik van de geleverde medicijnen doordokteronline.com.

Het onderzoek van Rambam viel niet in goede aarde bij de medicijndienst. En dat kunnen we geloven, want dergelijke diensten zijn verboden in ons land. Alleen door een internationale constructie wist dokteronline.com de wet te omzeilen. Via de rechter probeerde de website nog enige schade te beperken, maar dat mocht niet baten. Rambam mag de aflevering, inclusief beelden van de verborgen camera gewoon uitzenden.

De aflevering van Rambam is vanavond om 21.50 uur te zien op NPO 3.

Onderwerpen