Spring naar de content

Binnenkort dringt Siri uw groepschat binnen, en maakt ze geld voor u over

Als het aan Apple ligt heeft u er binnenkort een gesprekspartner bij in uw groepsberichten: Siri. In de patentaanvraag van Apple die afgelopen donderdag gepubliceerd werd, wordt uitgelegd hoe de spraakassistent kan worden toegevoegd aan een gesprek om te helpen bij het maken van afspraken. Ook wil Apple het mogelijk maken Siri de opdracht te kunnen geven om een betaling te doen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Door Postma

Sinds april 2015 spreekt Siri Nederlands. Middels gesproken commando’s kan de gebruiker de virtuele assistent allerlei opdrachten geven, zoals het bellen van contactpersonen, informatie zoeken op het web en de locatie bepalen. Eigenlijk kunt u Siri bijna alles laten doen wat ook kan door het touchscreen te bedienen. Daarnaast kunt u Siri persoonlijke vragen stellen, uit de antwoorden blijkt dat Siri zich in de jaren tachtig voedde met pure ideologie, u zijn enige familie bent en dromen heeft over u in gorillapak.

a-siri-eet
a-siri-familie
siri-gorillapak

Of de ‘persoonlijke’ antwoorden van Siri bijdragen aan de betrouwbaarheid van de assistent valt te betwisten, maar met de nieuwe functies die Apple aan Siri wil toedichten raakt Siri nauwer betrokken bij sociale en financiële online bezigheden. Door Siri toe te voegen aan een iMessage-gesprek worden de gesprekspartners bijvoorbeeld geholpen bij het maken van afspraken. Daarvoor de gebruiker de virtuele hulp toegang tot de agenda en locatievoorzieningen.

Bron: United States Patent and Trademark Office
Bron: United States Patent and Trademark Office

Het moet ook mogelijk worden binnen een gesprek Siri geld over te laten maken naar een vriend. Wanneer de opdracht is gegeven maakt Siri gebruik van een betalingsapp en is er vingerafdruk nodig om de transactie te voltooien.

Google ging Apple al voor in het samenvoegen van een virtuele assistent en berichtendienst. Vorige maand werd de Allo-app met ingebouwde Google Assistent geïntroduceerd, de assistent is in gesprekken ook op te roepen om filmtijden, restaurants, adressen et cetera te tonen. In Nederland is deze functie nog niet beschikbaar.