Spring naar de content

Achter de viral: Ellen DeGeneres krijgt presidentiële onderscheiding

President Obama deed afgelopen dinsdagavond zijn laatste rondje uitreikingen van de Presidential Medal of Freedom, de hoogste onderscheiding in de Verenigde Staten. De medaille werd toegekend aan 21 beroemdheden, onder wie Tom Hanks, Bruce Springsteen en Diana Ross. De uitreiking van de onderscheiding aan Ellen DeGeneres werd het populairste moment van de avond en ging direct viral

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nico Hofstra

Voor presentatrice Ellen DeGeneres ging het feestje op het Witte Huis bijna niet door. Ze was namelijk haar ID-kaart vergeten mee te nemen, zo liet ze via Twitter weten. Gelukkig mocht ze nog naar binnen om haar Presidential Medal of Freedom op te halen. Een geëmotioneerde Ellen, die onder luid applaus de gouden medaille door president Obama omgehangen krijgt, werd het moment van de avond.

President Obama deelde tijdens zijn presidentschap de meeste medailles uit van de onderscheiding die voor het eerst door John F. Kennedy werd uitgereikt. Dit jaar kregen onder anderen Robert De Niro, Diana Ross, Robert Redford en Bill Gates en zijn vrouw Melinda het lintje van Obama.

Bekijk de hele ceremonie hier:

Onderwerpen