Spring naar de content

Hoe Nintendo hoopt op nieuwe hype na Pokémon Go

Al eerder schreven we dat de populariteit van de hitgame Pokémon Go na de zomer sterk afnam. Reden dus voor spelproducent Nintendo om met een update van het spel te komen. Mogelijk kunnen spelers in december nog op jacht naar meer dan 100 nieuwe Pokémon, als aanvulling op de 150 huidige monstertjes. Daarnaast komt de spelgigant met een nieuwe troefkaart. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nico Hofstra

Naast de mogelijkheid om te jagen naar nieuwe Pokémon, krijgt het spel een hoop nieuwe functies. Zo kunnen spelers met elkaar in gevecht, kan er worden geruild tussen spelers en kan je jouw Pokémon opvoeden, zoals je dat vroeger deed met je Tamagotchi.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer er van de nieuwe mogelijkheden gebruik gemaakt kan worden. Volgens onderzoek van techblog Venture Beat zou het ook goed kunnen dat de vernieuwingen geleidelijk aan worden ingevoerd. Sterker nog: wellicht is de update al aan de gang. Van de nieuwe Pokémon is er al één opgedoken in het spel: Ditto.

Zomerhype
Hoewel de populariteit van het spel de afgelopen maanden sterk daalde, is Pokémon Go met ruim 500 miljoen downloads nog steeds de meest succesvolle mobiele game ooit. Opvallend: na afgelopen zomer kelderde het succes enorm en werd het spel afgedaan als een zomerhype. Met de nieuwe update hopen producent Nintendo en makers Niantic Labs waarschijnlijk op hernieuwd succes.

Nieuwe variant
Een andere manier waarop dat zou kunnen is waarschijnlijk het introduceren van Harry Potter Go. Het idee voor een Harry Potter-versie van het spel ontstond toen een fan een namaaktrailer maakte. Inmiddels wordt er nog steeds druk gespeculeerd over een eventuele komst van het spel. Van Nintendo hebben we echter nog geen officiële verklaring. Ook J.K. Rowling, de geestelijke moeder van de wereldberoemde tovenaarsleerling, heeft nog geen hints gegeven voor een eventueel Harry Potter Go.