Spring naar de content

Lees: de hartverscheurende laatste berichten van inwoners van Aleppo

Ongeveer 100.000 burgers en rebellen bevinden zich nog in Oost-Aleppo terwijl het Syrische leger en de oppositie steeds dichterbij komen. Uit wanhoop en woede plaatsen inwoners en tegenstanders van Assad hun last messages, waarin ze op hartverscheurende manier afscheid nemen van de buitenwereld. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jana Simmelink

Civiele activisten, dokters, leraren en gezinnen bevinden zich nog steeds in de Syrische stad die sinds 2012 geteisterd wordt door aanvallen van zowel de regeringstroepen van de Syrische president Bashar al-Assad en Russische bombardementen als aanvallen van Islamitische Staat.

In het bovenstaande bericht staat (onder andere) de tekst: “Ik wacht tot ik gedood word of gevangen genomen word. Bid voor me en herinner ons.” De tekst is geschreven door fotograaf Ameen Al-Halabi.

De zevenjarige Bana Alabed kwam eerder al in het nieuws vanwege haar tweets over de oorlog in Syrië. De onderstaande Tweets zijn de afgelopen dagen geplaatst:


My name is Bana, I’m 7 years old. I am talking to the world now live from East #Aleppo. This is my last moment to either live or die. – Bana

— Bana Alabed (@AlabedBana) 13 december 2016

Er heerst ook een hoop woede richting de moslimgemeenschap. Bilal Abdul Kareem is journalist en documentairemaker en plaatste twee dagen geleden de onderstaande video op Twitter.

Het was niet zijn laatste bericht. Abdul Kareem plaatste vandaag nog enkele berichten over de aanhoudende bombardementen in Aleppo. Turkije onderhandelde gisteren met Rusland en Iran over het bestand en een evacuatieoperatie. Het was de bedoeling dat vanmorgen circa 5000 rebellen en hun familieleden uit de stad geëvacueerd zouden worden. Maar de bussen die klaar stonden om hen te vervoeren, zijn weer teruggekeerd naar de garage, melden diverse media.

Bekijk hieronder de video’s van overlevenden in Aleppo. (Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.)

 

Onderwerpen