Spring naar de content

Terugkijken: Rambam ontmaskert ‘De Succes Awards’

Het VARA-programma Rambam ontving een tip. Aan de zogenaamde Business Succes Awards zou een luchtje zitten. Aan deze prijzenregen is het RTL-programma De Succesfactor verbonden, waarin de genomineerde ondernemers worden geportretteerd. Dat van dat luchtje klopte, zo bleek toen de makers van Rambam een onderneming verzonnen en ‘branchewinnaar’ werden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

‘Dit heeft niks met een serieuze prijs te maken, dit is gewoon geld verdienen,’ concludeerden de makers na een bezoekje van de inspecteur van het zogenaamde Nationale Business Succes Award Instituut (NBSA). Dat inspectiebezoek aan hun niet-bestaande uitzendbureau Topp Recruitment, en leverde een verrassend geloofwaardig jury-oordeel op.

Topp Recruitment is een zeer hoogwaardig bedrijf, dat in de loop der tijd een opmerkelijke positie heeft opgebouwd. Absoluut een specialist op haar vakgebied. Gedrevenheid, innovatievermogen, durf en visie, plus een 100 procent focus op de klant maken van haar een absolute topper in haar wereld.’

Topp Recruitment werd branchewinnaar. (Uiteindelijk leek iedere inzending branchewinnaar te worden. Het Instituut springt nogal creatief om met de categorisering.) Om zendtijd te krijgen en kans te maken op zo’n felbegeerde Succes Award, dient iedere branchewinnaar nog eens 12.500 te betalen. Dat bedrag betaalde Rambam niet, maar de makers – wederom vermomd als recruiters – ontvingen wel Bert Kuizenga, de presentator van RTL’s De Succesfactor. Die voelde zich na een toneelspelletje van Rambam ‘een beetje genaaid’. Na de onthulling beweerde Kuizenga: ‘Ik heb nooit gedacht: misschien is daar niet iets in de haak.’

Kort na de onthulling van Rambam stapte de juryvoorzitter van NBSA op, en RTL heeft het programma De Succesfactor inmiddels van de buis gehaald.

Bekijk de aflevering door op onderstaande afbeelding te klikken.rambam_hp

Onderwerpen