Spring naar de content

Uw schoonmoeder een k*twijf? Geef haar de kutketting kado!

Wekelijks neemt Alexandra Besuijen op deze website de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Alexandra Besuijen

Blauw gelul
Het zal u niet ontgaan zijn: afgelopen maandag was het Blue Monday. De deprimerendste dag van het jaar zeggen ze, maar ze zeggen maar wat. Hoewel de media kritiekloos elk jaar er weer een kolommetje mee v(oll)ullen, is dit fenomeen door wetenschappers al lang en breed gedebunked. In 2005 bedacht de inmiddels in ongenade gevallen wetenschapper Cliff Arnall een formule.

\frac{[W + (D-d)] \times T^Q}{M \times N_a}

W is een maat voor het weer, D voor de schulden, d voor het maandelijkse salaris, T voor hoelang geleden het kerst was, Q voor hoe goed men nog de goede voornemens volhoudt, M voor het motivatieniveau en Na voor het gevoel om actie te ondernemen. Er wordt niet aangegeven wat de eenheden van de variabelen zijn. (Bron: Wikipedia)

Voor alfamensen zoals ik zou het best kunnen kloppen – weten wij veel – maar Arnalls collegae trapten er niet in en veegden met zijn ‘ontdekking’ de vloer aan en al helemaal toen bleek dat hij bedacht was in opdracht van een reisbureau. Exit blue Moon zou je denken, maar evengoed worden we op die dag op de sociale media bedolven onder de gerelateerde flutreclames: ‘Maar van deze pan/verf/jurk/auto/etc word je wél blij, al is-ie blauw’. Pfff, verzin eens iets origineels! Het enige blauwe afgelopen maandag was de stralend blauwe hemel boven een pak versgevallen sneeuw. Hoezo deprimerend?

Hartaanval
Even nog afgezien van dat stomme blauwe maandaggedoe – er zijn nog meer rare feestdagen die we de laatste tijd opeens zijn gaan ‘vieren’. Halloween bijvoorbeeld, of de oktober-bierfeesten. Van mij mag het, hoor, maar met traditie heeft het weinig te maken: het is gewoon handel. En al helemaal in het geval van de naderende Valentijnsdag. Bij mijn Action op de hoek liggen de chocoladehartjes en de plastic rozenblaadjes alweer opgestapeld en op Pinterest is er helemaal geen ontkomen aan. Een explosie aan harten en hartjes, zonder uitzondering in rood of knalroze. Wonderful Valentine ideas for the whole family… WTF? Sinds wanneer is het een familiefeestje? Valentijnsdag was de dag waarop je, al dan niet anoniem, je liefde bekende aan deze of gene, niet de dag waarop je ballonspelletjes doet met je kinderen of hartvormige pizza gaat eten met je schoonouders. Ook leuk, maar daar gaat die dag niet om. Dan zijn er nog wel leukere feestdagen die we kunnen gaan invoeren.

Up-Hell-Aa bijvoorbeeld, een Schots Vikingfeest ter ere van de terugkeer van de zon. Met veel fakkels, vuur en baardige mannen. I’m in! Of het Ekster Festival dat in China op de zevende van de zevende Chinese kalendermaand wordt gevierd en waarop jonge meisjes bidden voor een goede echtgenoot terwijl ze tonen hoe vaardig ze zijn in borduren. Dáár had ik nog eens wat aan kunnen hebben, zeker met míjn borduurkunsten!

Mijn favoriet zou zonder meer de Zoetebroodjesdag uit Hongkong zijn, waarop meters hoge torens van zoete broodjes worden opgericht. Daarvan moet je er zoveel mogelijk te pakken zien te krijgen voor zoveel mogelijk geluk. Én lekkere broodjes én geluk – win win, lijkt me. Sowieso beter dan die goedkope flutchocolaatjes.

Flamoeskunst
Vindt u uw schoonmoeder een k*twijf, maar durft u dat niet rechtstreeks te zeggen? Geef haar dan de kutketting kado! Ambachtelijk gekleide labia die je aan een touwtje om je nek kunt hangen. Waarom je dat zou doen, zou ik niet weten, maar het zal wel een statement van het een of ander zijn. Er is trouwens wat van die, zoals een vriendin het noemde, ‘flamoesgerelateerde meuk’! Zo hebben we de vaginacupcakes aka de kutkeeksde vaginageboortetaart en, omdat we het net over borduren hadden, de vaginaborduurkunst. Je zou bijna gaan verlangen naar de good old dickpic!

Onderwerpen