Spring naar de content
bron: ANP

De Apple Airpods: zo oordelen de critici

De nieuwe Apple-oordopjes zijn inmiddels enige tijd te koop. In eerste instantie was men niet enthousiast: de oordopjes zou je te makkelijk verliezen en waren vooral te duur. HP/De Tijd-columnist Dr. Doom voorspelde daarentegen dat de Airpods binnen afzienbare tijd wel als normaal worden gezien. Wat zeggen de critici?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jana Simmelink

Geluidsdicht

“Het design van de Apple Airpods vind je of geweldig, of je haat het. De oordopjes zijn allesbehalve isolerend, daarmee lijken ze meer op de oordopjes die in 2000 op de markt gebracht werden in plaats van de nieuwste designs. De consequentie hiervan is dat je de muziek relatief hard moet zetten om geluiden om je heen te blokken, en dat is vervelend. Maar, vergeleken met de traditionele Earpods, ‘lekken’ ze een stuk minder geluid. De mensen om je heen kunnen minder meegenieten met de muziek die je draait. De kwaliteit van het geluid is verrassend goed.” – The Guardian.

Beste oortjes ooit

“Apple’s AirPods zijn voor Apple-gebruikers de beste draadloze oordopjes van dit moment, als je iets zoekt voor muziek luisteren én bellen. Positief springen uit de stabiele draadloze verbinding, het moeiteloze koppelen en de samenwerking met Siri er bovenuit ten opzichte van andere Bluetooth-oordopjes. Hecht je meer waarde aan gebruiksgemak dan aan optimale geluidskwaliteit, dan zijn de AirPods voor jou.

De vraag is natuurlijk of je volledig draadloze oordopjes nodig hebt. Te futuristisch, te duur, te makkelijk kwijt te raken, te wit… er zijn wel honderd redenen te verzinnen waarom jij liever blijft rondlopen met de gratis EarPods die je bij de iPhone kreeg.” – iCulture

Indrukwekkend

“De AirPods zijn misschien wel het beste product dat Apple in 2016 heeft uitgebracht. Dat is deels te danken aan voorgaande apparaten. De iPhone 7 was eerder controversieel dan revolutionair door de geschrapte koptelefoonpoort.

De draadloze oordoppen van Apple doen echter wat we van het bedrijf verwachten: dit is een simpel product, waar een gebruiker weinig bij stil hoeft te staan. Er is geen complex koppelproces, de doppen gaan aan en uit op de logische momenten zonder dat er een knop aan te pas komt. Hoewel er wat kinderziektes zijn, is het indrukwekkend hoe Apple het normaal frustrerende draadloze koppelproces wist terug te brengen naar zoiets simpels.” –  Nu.nl

Onderwerpen