Spring naar de content
bron: Screenshot DWDD: Het Lagerhuis

Terugkijken: Jesse Klaver versus Sybrand Buma

Na de felle debatten tussen Lodewijk Asscher en Henk Krol en Thierry Baudet en Sylvana Simons de afgelopen weken in Het Lagerhuis in de studio van de Wereld Draait Door was het deze maandag de beurt aan CDA-leider Sybrand Buma (‘Verdwijnen Nederlandse normen en waarden de fout van de linkse partijen’) en GroenLinks-voorman Jesse Klaver (‘Nederland is vrijheid, tolerantie en empathie’).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

In de uitzending bevechten de politici elkaar op het vlak van de kolencentrales, de maatschappelijke dienstplicht en de campagne van de Turkse overheid in Nederland, gesteund door een vast panel. Als slotakkoord gaan Buma en Klaver de strijd aan op economisch vlak. De stelling: Bedrijven moeten meer belasting gaan betalen.

Jesse Klaver is deels voor. “Ik vind dat de grote buitenlandse multinationals als Starbucks, die hier zitten voor ons belastingtarief, meer belasting moeten gaan betalen.” Sybrand Buma is voor, omdat belastingverhogingen het midden- en kleinbedrijf (‘waar onze economie op draait’) onnodig gestraft wordt.

U kunt de eerdere afleveringen hieronder terugkijken: