Spring naar de content

Koningsdag: voor deze vijf festivals zijn nog kaarten

Met de uitverkochte festivals van  Slam FM en 538 is het gevecht om de laatste tickets van de grote Koningsdagfestivals begonnen. Wij hebben alvast de programma’s doorgespit en geven hieronder vijf tips. Alvast een fijne Koningsdag toegewenst! 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nico Hofstra

Kingsland Festival
Locaties: Den Bosch, Groningen, Twente (recreatiegebied Hulsbeek in Oldenzaal), Maastricht en Amsterdam
Prijs: €33,50,- (locatie Amsterdam kost €38,50,-) 

Normaal gesproken wordt dit festival slechts in drie steden gevierd, maar vanwege haar vijfde verjaardag zijn er aan het Kingsland Festival twee locaties toegevoegd. Tiësto draait in Amsterdam, Den Bosch en Twente. Afrojack speelt in Groningen en Maastricht en verder staan onder andere Don Diablo, Navarra en Martin Garrix op het programma. Overigens een ideale tip voor zo’n beetje iedere festivalganger, want de kans is groot dat een van de locaties in de buurt is. De diverse podia zijn te vinden op de locaties RAI in Amsterdam, de Brabanthallen in Den Bosch, de Drafbaan in Groningen, Recreatiepark Hulsbeek in Oldenzaal en het MECC in Maastricht.

Oranjekoorts 
Locatie: Delft 
Prijs: €17,50,-

Traditiegetrouw brengt men in Delft de Koningsnacht door op de Markt. Dit jaar vinden we daar artiesten als The Partysquad, Billy the Kit, GirlsLoveDJ’s, Barry Badbak, jeWelste en de Winnaar DJ-contest. Met kaas, worst en borrelnootjes noemt de de organisatie het festival een ‘fijne kringverjaardag’. Overigens wel een grote verjaardag, want er komen ruim 5000 mensen af op festival Oranjekoorts. Ook de historische binnenstad van Delft in combinatie met een feestje maakt dit festival een absolute aanrader.

Kingdance
Locatie: Zwolle
Prijs: €10,- 

Met ruim 25.000 bezoekers is Kingdance een van de grootste House- en Hardstylefestivals in Nederland tijdens Koningsdag. Hier kun je onder andere dansen op Yellow Claw​, Firebeatz​, Dirtcaps, Dj Adaro​, Warface​ en E-Force. Het festival is te vinden aan de Grote Voort, vlakbij de IJsselhallen in Zwolle en op loopafstand van het station. Ruim 90% van de tickets voor dit populaire event zijn al uitverkocht, dus wie nog een kaartje wil bemachtigen moet snel zijn.

 

Beat the Bridge 
Locatie: Arnhem 
Prijs: €22,50,-

Zoals de naam van het festival al aangeeft kun je in Arnhem tijdens Koningsnacht en Koningsdag terecht onder de John Frostbrug. Onder het thema Lucky7! treden hier ruim veertig artiesten op tijdens Beat the Bridge. Onder andere E-Force, Ran-D, Noisecontrollers, Devin Wild en Mc Renegade treden op tijdens dit hardtylefestival. Naast het podium onder de brug is er ook de zogenaamde Factory Stage en de Crazy Cruise. Hier zijn onder andere optredens van Requiem, Destructive Tendencies, Freestyle Maniacs, Outsiders en MC The Russian bij te wonen. Ook bij slecht weer is dit festival goed te bezoeken. Door voorzorgsmaatregelen kon vorig jaar de helft van het publiek in tenten schuilen.

Loveland van Oranje Festival 
Locatie: Amsterdam
Prijs: €25,

In het Meerpark in Amsterdam-Oost kun je festival Loveland van Oranje bezoeken. Op het King- en Queenstage vinden we een B2B line-up met onder andere  Michel de Hey, WOuter S, Alan Fritzpatrick, Reset Robot, Sam Paganini en Miss Melera. Met name de locatie is een reden om dit festival een bezoekje te brengen. Het Meerpark biedt groene grasvelden en gezellige loungeplekken.

Onderwerpen