Spring naar de content
bron: ANP/Erik van 't Woud

Cultuurtips voor het weekend: Cirque Éloize, Jeroen Krabbé en Bospop

Deze zomer selecteert HP/De Tijd elke vrijdag de beste culturele uitstapjes voor het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Theater: Cirque Éloize

Net als vorig jaar strijkt het Canadese circusgezelschap Cirque Éloize ook dit jaar weer neer in Carré, ditmaal met de voorstelling Saloon. Wie houdt van acrobatiek en spektakel komt hier aan zijn trekken. Het elfkoppige gezelschap vertoont anderhalf uur lang de meest onmogelijke acts en stunts – en dat allemaal in de sfeer van het Wilde Westen.

Cirque Éloize speelt Saloon nog tot en met 13 juli in Theater Carré in Amsterdam. Meer informatie vindt u hier.

Muziek: Amsterdam Youth Symphony Orchestra

Het Amsterdam Youth Symphonie Orchestra is het jeugdsymfonieorkest van Muziekschool Amsterdam. Zaterdag 8 juli komt het orkest (met daarin zo’n 75 jongeren in de leeftijd van 13 tot 20 jaar) bij elkaar in het Openluchttheater in het Vondelpark. Onder leiding van dirigent Peter Veenhuizen speelt het orkest klassiek repertoire, maar ook pop- en filmmuziek. Na afloop is het voor de kinderen in het publiek mogelijk om zelf even te spelen op een viool, cello of trompet.

Het Amsterdam Youth Symphonie Orchestra speelt op zaterdag 8 juli in het Openluchttheater in het Vondelpark. Aanvang: 12:00 uur. Meer informatie vindt u hier.

Film: Pop Aye (2017)

De debuutfilm van regisseuse Kirsten Tan vertelt het verhaal van een overspannen architect die met zijn olifant de grote stad verlaat en terugkeert naar zijn geboortedorp. Deze licht surrealistische roadtrip door Thailand is mede door het lage tempo – er gebeurt eigenlijk niet zoveel – de ideale zomeravondfilm.

Pop Aye draait in verschillende filmhuizen in het land. 

Toneel: Geen Paniek!

Het is inmiddels een mooie traditie geworden, de zomervoorstellingen in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Geen Paniek! is een komedie over een klucht. Een groep acteurs loopt tijdens de generale repetitie tegen allerlei problemen op: de onderlinge verhoudingen zijn om te snijden, de regisseur raakt bijkans overspannen en het decor wankelt aan alle kanten. Met onder meer Tsjitske Reidinga, Peter Blok en Dick van den Toorn.

De voorstelling Geen Paniek! is tot en met 24 augustus te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Meer informatie vindt u hier.

Museum: Jeroen Krabbé in De Fundatie in Zwolle

In de tentoonstelling Het late licht toont Jeroen Krabbé nogmaals wat hij als schilder in zijn mars heeft. De expositie bestaat uit dertig landschappen en abstracte lichtimpressies. Ivo Niehe noemt hem in het dubbeldikke zomernummer van HP/De Tijd ‘een van de meest geniale schilders die we ooit hebben gehad’. Of hij gelijk heeft kunt u tot en met 1 oktober zien in Museum De Fundatie in Zwolle.

De tentoonstelling Het late licht van Jeroen Krabbé is tot en met 1 oktober te zien in De Fundatie in Zwolle. Meer informatie vindt u hier.

Festival: Bospop

Wie van goede pop- en rockmuziek houdt, begeeft zich dit weekeinde naar Weert. Daar wordt dit weekend het tweedaagse festival Bospop georganiseerd. Met onder meer optredens van Anastacia, Anouk, Doe Maar en Beth Hart.

Bospop vindt op zaterdag 8 en zondag 9 juli plaats in Weert. Meer informatie, bijvoorbeeld over de programmering, vindt u hier.

Onderwerpen