Hier komt de zijrevolutie

Stella Bergsma 17 jul 2017 Leven

De Franse presidentsvrouw Brigitte Macron – afgelopen vrijdag in de schijnwerpers tijdens Trumps bezoek aan Parijs – is 25 jaar ouder dan haar man. Zij past in een trend: de vrouw van vijftig plus is geen lachertje meer, maar een factor van belang én voorwerp van begeerte. De onstuitbare opmars van de oudere vrouw.

Onlangs was ik op een gelegenheid. Een chique, literaire, muzikale gelegenheid met een keurig cultureel publiek van een jaartje of wat.

Niet de jongsten zal ik maar zeggen. Ikzelf, toch ook alweer ‘op leeftijd’, stond net stomtoevallig aan de bar toen er zich een kring om me heen vormde. Jongens waren het, maar jonge jongens. Of ze aardig waren, kon ik zo op het naakte oog niet zien. Ze keken goedkeurend mijn richting op en stootten elkaar aan. “Wat is ze leuk,” hoorde ik er een tegen zijn buurman zeggen. De meest voortvarende van het stel richtte zich direct tot mij. “Hallo,” reclamestemde hij. Hij deed een stap naar voren en stak zijn hand naar me uit. “Mag ik vragen hoe oud je bent? Ikzelf ben 24.”

“Eeeh,” sputterde ik. “Ken ik je?”

“Nee, maar dat kan natuurlijk nog komen, hè,” straalde het titaantje me toe. Verward keek ik van hem naar zijn jeugdige posse. Wat was precies de bedoeling van deze wonderlijke omsingeling? Was het performance art misschien?

Reageer op artikel:
Hier komt de zijrevolutie
Sluiten