Spring naar de content
bron: Pexels/Chevanon Photography

Proeft de kenner het verschil tussen echte koffie en koffiesticks?

Neem een hippe koffietent in Amsterdam, een barista met een vlotte babbel en vervang de gebruikelijke koffiebonen door Nescafé oploskoffiesticks. Proeft de even hippe bezoeker van deze koffiebar het verschil? Nescafé nam met verborgen camera’s de proef op de som.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Een stickje oploskoffie hoeft niet slechter te zijn dan een bak pleur uit een peperdure koffiemachine. Dat beweren veel koffiemerken. De argwanende lezer ziet in zijn gedachten de neus van Pinokkio al langer worden, maar een koffiebar in Amsterdam pakte op een doordeweekse dag in september 2017 de handschoen op en testte in samenwerking met Nescafé AZERA deze aanname.

De dure koffiemachines zwegen, en voor één dag kregen klanten oploskoffie geserveerd. Deze onwetende cafeïnefanaten werden gefilmd met verborgen camera’s. Bekijk hieronder de koffiebarstunt.

De tekst gaat hieronder verder. 

Dit bewijst dat veel van onze smaaksensatie zich tussen onze oren bevindt, net als veel onderzoeken bewijzen. Het bewijst ook dat het maken van een bak koffie niet meer gemoeid gaat met dure machines. Een stickje is al voldoende.

Onderwerpen