Spring naar de content
bron: Hollandse Hoogte

Zo vader, zo dochter: ook Lisa Marie Presley is blut

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ruud Meijer
Toen Elvis Presley in 1977 overleed, waren er van de honderden miljoenen die hij tijdens zijn leven verdiende nog maar vijf over. Ruim veertig jaar later flikt Lisa Marie Presley, zijn enige kind en erfgenaam, hetzelfde kunstje. Hoe deed ze dat?

Van de 100 miljoen dollar die Lisa Marie Presley op haar 25ste van haar vader erfde, zestien jaar na zijn dood, is nog maar 15.000 dollar over – althans, dat beweert ze. Ze heeft al die miljoenen in handige financiële constructies verstopt, zodat ze mij geen alimentatie hoeft te betalen, zegt haar vierde bijna ex-echtgenoot Michael Lockwood. Nee, het was het wanbeheer van mijn manager dat mijn vermogen deed verdampen, riposteert de beroemdste dochter-van in de showbizz. De half miljoen dollar creditcardschuld die zij opbouwde, schuift zij gemakshalve ook maar even op hem af.

Maar eenieder die Lisa Marie kent, roemt haar fabuleuze, nimmer aflatende wappertechnieken met het stukje plastic dat cashgeld ooit degradeerde tot een primitief ruilmiddel. Jurken, juwelen, huizen, drank en drugs: manager Barry Siegel weet zeker dat het geld dáár allemaal naartoe ging. Dat Lisa Marie kon beschikken over een miljoenenbedrag met twee nullen, was trouwens te danken aan haar moeder Priscilla, die Elvis’ povere nalatenschap stevig te gelde had gemaakt middels Elvis Presley Enterprises.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap