Spring naar de content

Genieten van de wintersport doe je in de Alpen

Koning Winter staat voor de deur, en dat kan maar een ding betekenen: op wintersport. Niet alleen staat de wintersport in het teken van één zijn met de natuur, ook ontspanning en sportieve activiteiten spelen een belangrijke rol. De Franse Alpen hebben dit jaar weer van alles in petto en beloven je een onvergetelijke vakantie. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

De mythische bergketens in Frankrijk zijn gemakkelijk te bereiken, zowel met de auto als per vliegtuig. Een wintersportvakantie met z’n tweeën draait al lang niet meer alleen om racletten in een chalet van beukenhout. Integendeel, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Komend seizoen wordt een groot aantal nieuwe skipistes geopend. Voor de ervaren skiër biedt de zwarte piste in Val Thorens een pittige uitdaging, maar de ideale wintersportvakantie gaat over zoveel meer dan een pijlsnelle vlucht over een hagelwitte piste. Zweef hoog boven de bergen en geniet van een magisch vergezicht, suis de bergen af in een bobslee of ontdek de absolute stilte in de diepten van het meer van Tignes, met een ijsduik.

Of ga op pad in La Giettaz-en-Aravis, in de Val d’Arly, na sluitingstijd van de pistes, met een gehuurde fatbike. Deze mountainbike met extra dikke wielen is uitzonderlijk geschikt voor een tocht over de skipistes. Het vergt weliswaar een behoorlijke inspanning, maar de zonsondergang die je ziet is onvergetelijk.

De wintersportvakantie is ook het ideale moment om even alle stress te vergeten. Verwen jezelf. Bijvoorbeeld in het van alle gemakken voorziene hotel in St. Gervais-les-Bains, op een steenworp afstand van de legendarische Mont Blanc. Het exclusieve MGallery by Sofitel is gevestigd in een negentiende-eeuws herenhuis langs de flanken van de Alpen. Voor de liefhebber van baden en spa’s een garantie voor totale ontspanning. Hoe heerlijk is het om na een sportieve dag in de sneeuw even te relaxen in een wellnesscentrum.

De Alpen zijn rijk bedeeld wat betreft wellnesscentra. Wat te denken van het grootste waterparadijs van Europa, in Courchevel? Een scala aan ontspanningsmogelijkheden, van spa tot sauna en zelfs een indoor surfgolfslagblad staan tot je beschikking. Maar ontspannen hoort tijdens een wintersportvakantie ook in de buitenlucht, bijvoorbeeld met yogasessies in de bergen of een Noors bad. Met name het plaatsje Chartreuse staat er bekend om.

Wat betreft de Franse cuisine kom je in de Franse Alpen niets tekort. In Auron verzamelen zich eind januari de beste chefs van de Côte d’Azur, om de meest uiteenlopende gerechten te serveren, gerechten die bereid worden met ambachtelijke producten uit de omgeving, geserveerd met wijnen uit het Rhônedal. Of eet op grote hoogte in Le Panoramic, een restaurant gelegen op 3.000 kilometer hoogte, met een panoramisch uitzicht over de Alpenweiden. Ook in de Alpen hecht men veel waarde aan traditionele gerechten, zoals in het restaurant l’Antigel, waar je kunt genieten in een houten Chalêt, bij knapperend haardvuur.

Zin in een muzikaal intermezzo? Geen probleem: Tomorrowland organiseert in 2019 voor het eerst een wintereditie, en dat in Alpe d’Huez. Met 30.000 kaarten belooft dit een feest te worden dat zijn weerga niet kent. “Het aanbod, de kwaliteit en de diversiteit van onze voorzieningen voor skiërs en niet-skiërs waren doorslaggevend. Dit festival zal Alpe d’Huez op de wereldkaart zetten,” aldus François Badjily van Alpe d’Huez Tourisme.

In samenwerking met France.fr

Onderwerpen