Spring naar de content
bron: ANP

Groetjes van Frenkie

Ik zag het gebeuren, live. Midden in de klassieke post-finale-scènes – vergeten selectiespelers, wat onwennig in hun clubkostuum, de reservekeeper die de beker wiegt, dribbelende fotografen – kreeg Frenkie de Jong iemands telefoon in zijn handen. Hij was al op weg naar de tunnel, naar de douche en dan snel naar huis, voorbereiden op de volgende prijs.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

Of hij nog even iets wilde zeggen voor de ‘Ajax-socials’.

Wilde hij wel. Zo’n figuur lijkt me Frenkie de Jong ook wel. Een Ja, prima-jongen.

‘Frenkie, mijn tante gaat morgen verhuizen en het is mij net bij het scheren in de rug geschoten. Zou jij…?’

‘Ja, prima.’

‘Frenkie, ik kom er niet uit met mijn belastingaangifte. Moet over een uur af. Zou jij…?’

‘Ja, prima.’

‘Frenkie, Barcelona zit met een onverwachte financiele tegenvaller. Ze vragen of je eventueel ook voor de helft van je salaris…?’

‘Ja pri-… Dan moet je misschien effe mijn zaakwaarnemer bellen. Lijkt me op zich prima, maar ik sta net iemands tante te verhuizen.’

Ja, prima. Niet om mensen voor je in te nemen, in de hoop dat ze je een toffe peer zullen vinden, maar omdat je de meeste dingen gewoon echt wel prima vindt. Heerlijk, ontspannen leven. Prima.

Of hij nog even iets wilde zeggen voor de Ajax-socials, dus. Prima. Frenkie de Jong pakte de telefoon, hield hem omhoog en begon te filmen.

Supporters, bedankt voor jullie steun! We hebben de eerste binnen. Op naar meer en groetjes van ons!

Groetjes. In een volle Kuip.

De hele wereld gaapt je aan alsof je van de maan komt, de ene helft van de tegenstanders wil je zijn, de andere helft wil je achillespezen op een schaal, met een kwak curry erop, je zit drie dagen vóór iets ongelofelijks, je bent 21, over een paar maanden laat je samen met Messi de honden uit, iemand vraagt je om iets te delen en wat doe je? De groetjes. Van ons.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

(Hallo schatten! Hoe is het daar? Hier alles heerlijk. Prachtig weer en de zee is vreselijk blauw. We hebben een heerlijk plekje in de schaduw. We eten vis en papa is al verbrand. Doen jullie voorzichtig? Groetjes van ons!)

In de regel ben ik geen liefhebber van groetjes. Ze zijn zo licht. Als je ze niet snel doet, zweven ze zo het raam uit.

Frenkie de Jong groet zoals hij speelt. Slim en verrassend eenvoudig. Hij lijkt veel plezier in voetballen te hebben, wat natuurlijk ouderwets is. Ook in de opperste triomf blijft Erik ten Hag een docent biologie, Matthijs de Ligt de voorzitter van de debatclub en Rasmus Kristensen een alpha met Wiskunde-B in zijn pakket.

Voor Frenkie de Jong is het alle dagen gym.

Groetjes.

Ze moeten je staan, groetjes. Net als een hoed. Mij staan ze beide niet, ik moet blootshoofds en ‘later!’-zeggend door het leven.

(Haihai Frank, namens iedereen van de stichting Lezen? Het Mag Weer! wil ik je alsnog heel erg bedanken voor de schitterende lezing die je gaf. Nogmaals excuus dat we je, ondanks eerdere berichten, geen honorarium konden bieden, maar ik meende te zien dat je zeer verguld was met de fles Olstste korenwijn! Veel persoonlijker dan een overboeking =) Hopelijk tot een volgende keer in zalencentrum De Bunzing, groetjes van ons!)

Woensdag speelt Frenkie de Jong met Ajax tegen Tottenham Hotspur. Ik ben al dagen zenuwachtig, en ik ben niet eens voor Ajax. Frenkie is vast niet zenuwachtig. Hij heeft er waarschijnlijk gewoon echt alleen maar zin in, hij vindt het allemaal prima.

Frenkie de Jong. Een jongen als een groetje.

Ajax schrijft, om het maar eens kreupel uit te drukken, dit jaar geschiedenis. De geschiedenis is al vol genoeg met Adieuzeggers en Hoogachtenden. Eens in de zoveel jaar wordt bewezen dat het anders kan. Dat de uitzondering het wint van de regel. Het is tijd voor groetjes.

Hoi mam, kort berichtje uit Madrid. Je slaapt vast al, maar wij zijn hartstikke blij met de beker. Hij is echt groot! Ik denk dat we voorlopig nog niet naar bed gaan… Zie je morgen, wordt wel iets later want ik ga eerst nog iemand helpen verhuizen. Groetjes van ons!