Spring naar de content
bron: Matty van Wijnbergen

Arthur en Rob hebben een onstopbare hang naar vunzigheid

Benzine- en dieselauto’s moeten op termijn Amsterdam uit. Ook de milieuzone grijpt om zich heen, in onder meer Utrecht. Pure ideologische terreur, menen de Foute Jongens. Zo komen ze te spreken over de klassieke Verhoeven-film Spetters.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Foute Jongens

Rob: Zoals u wellicht weet, mijnheer Van Amerongen, heb ik een speciale band met de gemeente Utrecht. Dat is te danken aan de milieuzone aldaar, uiteraard door GroenLinks geïnitieerd. Enkele jaren geleden inspireerde deze absurde lokale maatregel mij tot het aanspannen van een rechtszaak tegen het bestuur van de Domstad, waarin ik na het uitlokken van een bekeuring de onrechtmatigheid van de zone wilde aantonen.

Ten eerste werken ze niet, die milieuzones. Niet voor niets concludeerde de Tweede Kamer in 2015 dat ze zouden moeten worden afgeschaft, een besluit dat vanzelfsprekend – wij wonen in het polderland – nooit werd uitgevoerd. Sterker nog: tegenwoordig wordt het nog nadrukkelijker dan voorheen door de gemeenten aan hun laars wordt gelapt, onder aanvoering van Utrecht en uiteraard Amsterdam, dat het onlangs zelfs nog bonter maakte door te annonceren dat vanaf 2030 geen enkele benzine- en dieselauto meer welkom is in de stad.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap