Spring naar de content
bron: Illustratie HP/De Tijd

Zuinige oldtimers: een nieuw hart voor een oud beestje

Steeds meer oldtimers krijgen een tweede leven: ze worden omgebouwd tot elektrische auto’s. Het kost een lieve duit, maar dan heb je ook wat.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jo & Leo Simons

Wer jetzt kein Auto hat, kauft sich keines mehr. Om de grote Rainer Maria maar eens te parafraseren. Want wie er nu een moet kaufen zit als een konijn in een felle lichtbundel van nepnieuws en nepadvertenties te staren. De toverwoorden knallen hem daarbij om de oren: hybride, elektrisch, zero emission, vier procent bijtelling!

Wie denkt dat hij nog gewoon een automobiel kan aanschaffen is op zijn minst niet meer van deze tijd. Maak een uitgebreid rondje langs de fabrikanten en je wordt er alleen maar wanhopiger van. Het aanbod is divers en enorm, want: wat wilt u ermee gaan doen? Rijden is geen antwoord, want: waar, hoeveel kilometer en hoe vaak? De grap van een auto was nu juist dat je mobiel was, dus dat je gewoon lekker kon gaan en staan waar je wanneer ook maar wilde. Werk, schoonmoeder, vakantie, Sahara. En dan nog – maar die vraag was van alle tijden – wat kan bruin trekken?

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap