Spring naar de content
bron: Tristan Theirlynck

Amazing Stroopwafel Wim Kerkhof: ‘Ik voel me nooit onderschat’

The Amazing Stroopwafels – een veertigjarige Rotterdamse cultband – krijgt de Laurenspenning; dé Rotterdamse cultuurprijs. U kent ze wellicht van een van hun 7.000 optredens, of van hun grootste succes: Oude Maasweg – steevast hoog in de top-2000. Wij spraken Wim Kerkhof, oprichter en leadzanger van de band.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tristan Theirlynck

‘Zeg maar Wim’ is gemakkelijk bereikbaar. Verfrissend gemakkelijk. Het nummer op zijn website leidt direct naar zijn telefoon en de eerste belpoging heb ik hem aan de lijn. Een gesprek van 5 minuten – een interview opgezet. “Ja, het lijntje is kort”, zegt hij opgewekt aan de telefoon.

Een week voordat wij elkaar spreken belt hij spontaan op: “Ik ga op vakantie, waar woon je? Als je op mijn route woont kan ik het boek over ons langsbrengen.” Ik woon niet op de route, dus Wims zoon Merlijn, die Oude Maasweg kwart voor drie (het boek) schreef, stuurt het via de post. In de flap een alleraardigst tekstje: “Voor Tristan, (mede) namens mijn vader. Veel plezier ermee en succes met het interview!” Het woord ‘mede’ was er naderhand bijgekrabbeld.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap