Spring naar de content
bron: havic kantoormeubelen

Optimaal bedrijfsresultaat met duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen: het is niet alleen beter voor de planeet, maar ook beter voor het imago van de onderneming én voor de bedrijfsportemonnee. Wie echt duurzaam wil zijn, voert dit in alle facetten tot in de kleinste details van de bedrijfsvoering door om zo op alle vlakken een optimaal resultaat te behalen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Er zijn tal van mogelijkheden om te verduurzamen. Van grote verbouwingen, als de installatie van een warmtepomp voor een duurzame warmteopwekking of het verbeteren van de isolatiewaarden van het bedrijfspand, tot kleine ingrepen als het vervangen van de verlichting door ledlampen, het scheiden van afval of het invoeren van een papierloos kantoor. En hoe klein de stap naar een betere planeet soms ook is, als ondernemer bespaar je er direct geld mee.

Duurzame medewerkers
Die verduurzaming valt ook door te voeren op het gebied van medewerkers. Het nieuwe fietsplan van de overheid kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat werknemers vaker de fiets dan de auto pakken. Goed voor de medewerkers, goed voor de planeet en bovendien goed voor het bedrijf, want personeel is het kapitaal en dat houd je liever gezond!

Ook goed kantoormeubilair draagt bij aan de gezondheid en daarmee de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Kies je voor kwalitatief goed meubilair dan gaat dat niet alleen jaren mee, maar voldoet het ook aan alle eisen van deze tijd. Bureaustoelen met goede arm- en rug ondersteuning, zit-sta bureaus voor een afwisselende werkhouding en comfortabel vergadermeubilair voor constructieve vergaderingen, dragen bij aan een prettige werkomgeving.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee
Foto: Havic Kantoormeubelen

Koploper op dit gebied is Havic Kantoormeubelen, die uitsluitend werkt met leveranciers en producenten die duurzame grondstoffen gebruiken. Dit is niet de enige manier waarop Havic werkt aan duurzaam ondernemen. Naast het gebruik van duurzame materialen doneert het bedrijf ook aan het Wereld Natuur Fonds.

Combineer je het juiste kantoormeubel met voldoende daglicht, goede ventilatie en een groen en schoon kantoor, dan sorteer je voor op een bedrijf met optimale arbeidsomstandigheden waar je graag wilt werken en je je ook voor langere tijd aan verbindt. Zo ontstaan duurzame arbeidsrelaties die het bedrijf verder brengen. Dus doe waar je goed in bent op een duurzame manier!

Foto: Havic Kantoormeubelen