Spring naar de content
bron: anp

Frans in quarantaine: de eetkamertafel is ingepikt

HP-medewerker Frans van Deijl zit, net als de rest van het land, in quarantaine. Op deze plaats komt hij drie keer per week met berichten van het corona-front. Vandaag: verbannen naar zolder.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frans van Deijl

Vanaf vandaag werkt moeders thuis. Dat moet van haar baas. Vanochtend in alle vroegte heeft ze meteen de eettafel in de woonkamer ingepikt en daar pontificaal haar laptop en andere spullen uitgestald. Aan die tafel werk ik meestal, weet ook mijn vrouw. Maar op haar, geloof ik plagerig bedoelde, verweer dat zij nu eenmaal met haar vaste inkomen de kostwinner is, had ik geen antwoord en uiteindelijk, zij het tandenknarsend, heb ik genoegen genomen met verbanning naar de zolder. In elk geval zitten we zo niet op elkaars lip en God mag weten hoe lang dit nog gaat duren. Reken erop dat de echtscheidingscijfers de komende periode zullen stijgen, zei mijn buurman al, die in dezelfde situatie verkeert. Zo ongeveer heel onze straat is door die Corona-ellende gedwongen thuis te werken.

Dus daar zit ik dan op zolder, met een klein dakraam boven mijn hoofd waar ik grijze wolken als slagschepen voorbij zie trekken. Ik lees de kranten op m'n scherm en erger me maar weer eens aan Bert Wagendorp van de Volkskrant, van wiens stukjes je na de eerste zin al weet welke kant het opgaat (altijd de politiek-correcte). Wat verder opvalt is de belustheid die her en der uit de kolommen opstijgt. Eindelijk crisis, eindelijk oorlog. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap