Spring naar de content
bron: anp

Ecostupiditeit

Terwijl Zuid-Korea en Shell vol inzetten op waterstof, discussieert Nederland over negenhonderd zwaar vervuilende biomassacentrales. Gelukkig komt binnenkort de waterstofauto Toyota Mirai naar ons land.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jo Simons

Ooit was autojournalistiek een vak met echte autojournalisten. Heren waren het die zich businessclass naar de mooiste oorden op aarde lieten vliegen en in vijfsterren-hotels verbleven, waar de nieuwste bolides glanzend gepoetst voor hen klaarstonden. Daar bliezen ze dan een dagje in rond over de mooiste en spannendste stukjes asfalt, waarbij de plaatselijke koddebeiers een oogje dichtknepen, want ach, je wilt geen slechte pers en het sponsort per slot de plaatselijke economie. 

Het was meestal een beetje zoeken in de grote lusttuinen van al die resorts, maar in de zwoele avonden vond men elkaar dan toch voor een aperitief in de buitenbar – met aansluitend een sterrendiner, gevolgd door nóg een afsluiting aan een andere bar tot diep in de nacht. Volgepakt met cadeautjes ging de businessclassvlucht dan weer naar moeder de vrouw. Echt kritische stukken leverde dat natuurlijk niet op, maar ach, wie zat daarop te wachten? Lekker smullen van sappige verhalen over motorvermogen, boring, slag, onderstellen, stroomlijnen, comfort, versnellingen en topsnelheid. Er bestond een heel circus aan auto- en motorbladen met hetzelfde ronkende woordgebruik in alle talen van de wereld. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen