Spring naar de content

Dubbelinterview Koos Postema en Aad van den Heuvel: ‘Hef die hele VARA maar op’

Oud-journalist Aad van den Heuvel is vorige week op 84-jarige leeftijd overleden, meldt KRO-NCRV op Twitter. In 2017 maakten we een dubbelinterview met hem en Koos Postema - de 'grumpy old anchormen' van de Nederlandse televisie. Van den Heuvel: "Ja, soms jeuken mijn handen. Je wilt op televisie toch zien hoe het precies zit in de wereld."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ad Fransen

De televisie raakt steeds meer in de greep van managers en de commercie. Koos Postema (84) en Aad van den Heuvel (82), beiden éminence grise van de publieke omroep, zien het met lede ogen aan. ‘Sociale rechtvaardigheid bij de VARA? Wat een krampachtig gelul. Hef dan de hele boel maar op.’

Als de gewezen HP-verslaggever met een taxi – die hij nota bene uit eigen zak moet betalen, zover is de status van de journalist al gedaald – een kwartier later dan afgesproken wordt afgezet voor de loopplank van een woonschip aan de paradijselijke oevers van de Loenense Vecht en daarna nog vijf minuten bezig is om de boothond te trotseren, weet hij zeker dat zijn vertraging hem op een lichte reprimande komt te staan van een van de omroepeminenties van weleer. En ja hoor, eenmaal in de kombuis van Casa Sabre, de bootbungalow van Aad van den Heuvel en zijn vrouw – regisseuse en oud-Journaalomroepster Annette Kentie – tikt bezoeker Koos Postema vermanend op zijn pols waar doorgaans een klokje zit.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap