Spring naar de content

Voorkom zakkenrollen met deze vier tips

Het is fijn om door een stad te slenteren, zeker wanneer je alle tijd hebt. Maar niets is zo vervelend als wanneer je dag verpest wordt door een zakkenroller. Vandaar een aantal tips om te voorkomen dat je kostbare spullen kwijt raakt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

1. Let extra goed op wanneer het druk is

Toeristische plaatsen zijn perfect voor zakkenrollers. Door alle drukte ben je snel afgeleid en heb je minder oog voor je spullen. De reden waarom zakkenrollers te vinden zijn op stranden, in het openbaar vervoer en bij toeristische attracties. Trucjes die vaak gebruikt worden zijn tegen je aan botsen of ‘per ongeluk’ een drankje over je heen gooien.

2. Doe niks in je jaszak of broekzak

Iedereen stopt zijn telefoon of portemonnee weleens in de broekzak, lekker makkelijk. Maar ben je op een drukke plaats dan is dat geen slim idee. Zakkenrollers zien een achterzak of jaszak als een makkelijk doelwit.  Doe je telefoon en portemonnee daarom altijd in de binnenkant van een tas.

3. Wees waakzaam op een terras

Denk niet dat je veilig bent op een terras of in een restaurant. Leg nooit je portemonnee en telefoon op tafel en zet je tas niet naast je, maar tussen je benen.

4. Investeer in een anti diefstal rugzak

Wanneer je een rugzak draagt heb je geen goed zicht op je tas. Kan je niet zonder rugzak? Kies dan voor een anti diefstal rugzak. Alle vakken en ritsen zitten verstopt en kunnen niet zomaar open gemaakt worden. Bovendien is de tas gemaakt van snijvast materiaal. Dat betekent dat je niet bang hoeft te zijn dat je rugzak opengesneden wordt.