Spring naar de content
bron: anp

Dagen vol onzekerheden

Hoofdredacteur Tom Kellerhuis in zijn redactioneel: "Hoe de presidentiële verkiezingen ook verlopen, de uitslag zal zeker invloed hebben op de verkiezingen in Nederland van maart 2021."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tom Kellerhuis

Is het geheel ondenkbaar dat Donald Trump op 3 november aanstaande de verkiezingen weer zal winnen? Het antwoord hierop is nee. Rivaal Joe Biden staat weliswaar nog flink voor in de peilingen maar is geenszins de gedroomde presidentskandidaat. Ongelooflijk dat de Democraten in de afgelopen vier jaar geen betere kandidaat hebben kunnen vinden. 

Daar waar Hillary Clinton en Trump elkaar in 2016 op de hielen zaten, zijn de verschillen tussen Joe Biden en Trump in de peilingen alleen maar groter geworden sinds januari van dit jaar. Clinton stond vier jaar geleden vlak voor de verkiezingen maar vier procent voor in de peilingen, Biden anno 2020 nog zo’n acht procent, een kleine vijftig dagen voor de verkiezingen. Maar de ervaring leert dat er in die vijftig dagen nog heel wat kan gebeuren. Vijftig dagen vol onzekerheden: de onmogelijkheid van massabijeenkomsten, wie gaat de presidentiële debatten winnen en wie heeft de beste campagne en strategie op sociale media? 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap