Spring naar de content

De vrijheid van online geld verdienen

We kennen het allemaal, die ene vraag: ‘Is dit het nou?’ We haasten ons van kantoor naar huis en er blijft maar weinig tijd over, voor de dingen die we echt belangrijk vinden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Online geld verdienen kan ons bevrijden van de 9 tot 5 mentaliteit, de dagelijkse sleur en de vrijdagavond spits. Toch brengt deze relatief nieuwe manier van geld verdienen ook gevaren met zich mee. Kennen we de mensen met wie we werken nog wel? Online werken is niet voor iedereen, maar heeft de potentie om een aantal grote wensen van onze generatie in vervulling te laten gaan. Locatie onafhankelijk leven, passief inkomen vergaren en minder reistijd hebben, waren nog nooit zo dichtbij.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Online geld verdienen is hard werken

Nu sociale media een steeds grotere rol spelen in ons leven, komen we in toenemende mate in contact met alternatieve levensstijlen. Instagram staat vol foto’s van Digital Nomads met een laptop aan het strand en een cocktail in de hand. Het lijkt een droomleven, maar valt het ook te realiseren? Het antwoord is ‘ja’, alleen is de werkelijkheid lang niet altijd zo rooskleurig, als de opgepoetste taferelen van zonsondergangen en ruwe kliffen doen vermoeden. Online geld verdienen vanuit je huis, een tropisch eiland of het koffietentje om de hoek, is wel degelijk hard werken.

Tips en tricks

Online ondernemen vraagt om discipline, uithoudingsvermogen en zitvlees. Als je eenmaal een fijn netwerk hebt, waar je op terug kunt vallen, is het makkelijk om opdrachten binnen te halen of producten te verkopen via je website. Een goed netwerk is essentieel om online geld te verdienen. Wil je echt aan de weg, als blijvend online ondernemer bouwen? Sluit dan de juiste verzekeringen af voor arbeidsongeschiktheid en ziekte en begin te sparen voor je pensioen.