Spring naar de content
bron: Gabriël Kousbroek

Culinaire quarantaine

Omdat G.H.B. enkele dagen op zijn hotelkamer in Reykjavik moest doorbrengen, besloot hij van de nood een deugd te maken en dagelijks een feestmaal aan te richten. Zo liet hij onder meer rauwe kabeljauwtong, gefermenteerde haai en schapenkop aanrukken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: G.H.B. Hiltermann

Ho ho ho! Gleðileg jól! De polyglotten onder u weten meteen waar ik vertoef, want gleðileg jól betekent immers ‘zalig kerstfeest’ in het IJslands. De onversaagde Vikingen wensen elkaar dat reeds toe vanaf de eerste adventzondag, die dit jaar op 29 november valt. 

‘Ho ho ho’ is overigens geen IJslands, maar een internationaal onomatopee die verwijst naar het permanente gerommel in de bolle bast van de Kerstman, zo heeft een geleerde taalkundige mij uitgelegd. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen