Spring naar de content

Wat is SEO en waarom is het zo belangrijk voor mijn onderneming?

Zoekmachine optimalisatie is belangrijk voor het succes van uw online bedrijf. Wat is het eigenlijk? Hoe het werkt het? Wat voor bezoekerspotentieel het kan genereren voor uw website? 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Wat is SEO?

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Het is een reeks regels voor het optimaliseren van uw website, zodat deze een hogere positie kan behalen in de organische resultaten van zoekmachines. Het is het te volgen proces om de zichtbaarheid van uw website in zoekmachines te vergroten en meer bezoekers naar uw website te trekken.

Bij een online marketing bureau kunt u SEO uitbesteden waardoor twee hoofddoelen van SEO adequaat voor uw onderneming gerealiseerd kunnen worden. Het eerste is om u te helpen begrijpen waarnaar gebruikers online zoeken, zodat u inhoud van hoge kwaliteit kunt maken om aan hun bedoelingen te voldoen. De tweede is om u te helpen een website te maken die zoekmachines kunnen vinden, indexeren en de inhoud ervan kunnen begrijpen.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

De belangrijkste SEO-taken hebben te maken met:

–          Het identificeren van wat gebruikers zoeken, wat gerelateerd is aan uw producten en

services

–          Content maken waar gebruikers blij van worden

–          De juiste signalen geven aan crawlers en algoritmen van zoekmachines door middel

van verschillende SEO-technieken

SEO kan worden beschouwd als een compleet raamwerk. Een SEO bureau kan dit compleet voor u in kaart brengen.

Door het toenemen van online ondernemingen wordt de concurrentie hoger waardoor een concurrerende markt ontstaat en hierdoor is SEO-marketing belangrijker dan ooit.

Zoekmachines bedienen dagelijks miljoenen gebruikers die op zoek zijn naar antwoorden op hun vragen, producten of naar oplossingen voor hun problemen.

Als u een website, blog of online winkel heeft, kan een SEO bureau u helpen gericht verkeer van zoekmachines te verkrijgen.

SEO is belangrijk omdat:

De meerderheid van de gebruikers van zoekmachines (meer dan 70%) klikken eerder op een van de top 5 suggesties op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERPS). Om hiervan te profiteren en bezoekers naar uw website of klanten naar uw online winkel te trekken, kunt u SEO uitbesteden waardoor uw website op een van de topposities zal verschijnen.

SEO gaat niet alleen over zoekmachines, maar goede SEO-praktijken verbeteren de gebruikerservaring en bruikbaarheid van een website.

Gebruikers vertrouwen zoekmachines en een aanwezigheid op de topposities voor de zoekwoorden die de gebruiker zoekt, vergroot het vertrouwen van de website.

SEO is goed voor de sociale promotie van uw website. Mensen die uw website vinden door op Google of Bing te zoeken, zullen deze eerder promoten op Facebook, Twitter of andere sociale mediakanalen.

SEO is belangrijk voor de goede werking van een grote website. Websites met meer dan één auteur kunnen op een directe en indirecte manier profiteren van SEO. Hun directe voordeel is een toename van organisch verkeer en hun indirecte voordeel is dat ze een gemeenschappelijk raamwerk (checklists) hebben om te gebruiken voordat inhoud op de site wordt gepubliceerd.

SEO geeft u een voorsprong op de concurrentie.