Spring naar de content

Reis langs de Zijderoute met Mevo Reizen

Ervaar de reis langs de Zijderoute dwars door Centraal Azië en maak kennis met de verschillende landen en culturen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

De oude handelsroute brengt u door de landen Turkmenistan, Oezbekistan en Kazachstan. Maak tijdens de reis tussenstops om meer te weten te komen over de historie en architectonische gebouwen die de steden te bieden hebben. Ashgabat is één van de steden die u zult bezoeken tijdens deze bijzondere reis. Een echte aanrader is om een bezoek te brengen aan de grootste moskee van Centraal-Azië, namelijk de Turkmenbashi Ruhy Moskee. Tijdens de reis maakt u ook kennis met de vele UNESCO werelderfgoederen. Kom alles te weten over bijvoorbeeld de oudste stad van Centraal-Azië, Buchara. Probeer tijdens de reis diverse traditionele specialiteiten zoals plov of dumplings. Naast dat de Zijderoute u langs vele speciale steden brengt reist u per trein door prachtige landschappen. Geniet vanuit uw coupé met luxe wijnklimaatkast van de uitzichten over de uitgestrekte Karakorum Woestijn. 

De treinreis langs de Zijderoute

Mevo Reizen biedt diverse reizen aan langs de eeuwenoude Zijderoute door Centraal-Azië. Ontdek de route tijdens een individuele reis of in gezelschap tijdens één van de groepsreizen. Deze unieke reis start in de Turkmeense hoofdstad Ashgabat met als eindstation de stad Almaty. Een reis vol historie, cultuur, natuur en architectonische gebouwen. Ontdek meer van Centraal-Azië en voeg extra bouwstenen toe aan uw Zijderoute reis. Start de Zijderoute bijvoorbeeld met een rondreis door Iran en breng een bezoek aan de steden Teheran, Isfahan en Mashhad. Heeft u langer de tijd om te reizen? Verleng uw reis door de bouwsteen Kirgizië toe te voegen. Na uw bezoek aan Almaty zult u verder reizen naar Kirgizië. Tijdens de rondreis geniet u van de uitgestrekte landschappen en maakt u kennis met de cultuur van het land. Maak een overnachting in een traditionele yurt midden in de natuur van Kirgizië. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Duurzaam reizen 

Een reis per trein is een unieke toevoeging aan uw reis. Daarnaast is de trein een duurzame manier van reizen. De CO2 uitstoot van een trein is drie keer minder dan een reis per auto en zelfs vier keer minder dan een reis per vliegtuig. Het reizen per trein is een duurzame manier en dus ook vriendelijker voor het milieu en de aarde. 

Reis naar de Zijderoute vanaf €1999 per persoon inclusief vluchten. Vraag gratis een brochure aan met alle informatie over het reizen langs de Zijderoute bij Mevoreizen.nl