Spring naar de content
bron: anp

De stelling: ‘Het is mogelijk dat één bitcoin binnen tien jaar één miljoen dollar waard is’

Bitcoin en andere cryptovaluta worden steeds populairder. Eén bitcoin doet op dit moment zo’n 54.000 dollar, maar is daarmee het plafond bereikt? Willem Middelkoop, voormalig beurscommentator van RTLZ en eigenaar van Commodity Discovery Fund en Wim Boonstra, professor monetaire zaken aan de Vrije Universiteit en economisch adviseur bij de Rabobank reageren op de stelling: ‘Het is mogelijk dat één bitcoin binnen tien jaar één miljoen dollar waard is.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jelle Kolen

Bitcoin is een hype die zijn weerga niet kent. Hoewel mainstream media voornamelijk de exorbitante prijsfluctuaties doorspreken - soms wel van veertig procent op een dag - wordt de cryptomunt steeds populairder. Toch waarschuwen critici voor de risico’s en nadelen van bitcoin. De digitale munt is oncontroleerbaar, lokt criminelen aan en het opwekken ervan is verre van milieuvriendelijk. Waar ligt de top van deze cryptovaluta? Hoe groot is het bubbelrisico? En is het aftellen tot we onze kop koffie afrekenen met bitcoin?

Aan de hand van de stelling ‘Het is mogelijk dat één bitcoin binnen tien jaar één miljoen dollar waard is’ ging HP/De Tijd in gesprek met twee economen. Willem Middelkoop is voormalig beurscommentator van RTLZ, eigenaar van Commodity Discovery Fund en een pleitbezorger van bitcoin. Wim Boonstra is professor monetaire zaken aan de Vrije Universiteit, economisch adviseur bij de Rabobank en niet bepaald een uitgesproken fan van bitcoin.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap