Spring naar de content
bron: volkswagen

De bus als populaire alleskunner

Busjes zijn allang niet meer alleen voor loodgieters en stukadoors. Ook gezinnen gebruiken ze steeds meer als kampeerwagen of taxi. Veel autofabrikanten proberen van deze trend een graantje mee te pikken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jo Simons

We hadden in ons dorp een politieman die ook een soort smid was, die alles kon maken van ijzer wat je maar verzon. Hij had een Volkswagen Kever die hij elk jaar weer een update gaf, zodat hij er weer uitzag als nieuw. Volkswagen veranderde elk jaar een kleinigheidje aan die dingen, zodat je tenminste kon laten zien dat je in een spiksplinternieuwe rondreed. Het begon met knipperlichten op de spatborden voor en achter in plaats van de ouderwetse richtingaanwijzer, een soort oranje flap die links en rechts ter hoogte van de portierramen tevoorschijn floepte als je links- of rechtsaf moest. Daarna werden de dubbele piepkleine achterraampjes een klein ovaaltje dat elk jaar weer een klapje groter werd, tot het uiteindelijk een vierkant werd dat zowat de halve achterkant in beslag nam. 

Onze politieagent zaagde elk jaar weer precies datzelfde stukje uit dat Volkswagen er ook uit zaagde. Ook paste hij de knipperlichten jaarlijks aan volgens het nieuwste VW-design. Hij reed altijd in een spiksplinternieuwe Volkswagen Kever. Gelukkig, tevreden, zo trots als een pauw, terwijl het hele dorp toch wist dat het een heel oude Kever was.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen