Spring naar de content
bron: Charlotte Arnoldy

‘Uitgaan is meer dan alleen een luxe voor losbandige jeugd die wil drinken’

Tegelijk met het besluit in het Catshuis om de maatregelen niet te versoepelen, vond afgelopen zondag het ‘Back to Live’-testfestival met 1500 bezoekers plaats in Biddinghuizen. HP/De Tijd was erbij met de vraag: wat doet zo’n feestje nu écht met jongeren en zou het uitgaansleven een prioriteit moeten zijn?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Charlotte Arnoldy

Jongeren hebben het zwaar in de coronacrisis: studievertraging, geen sociaal leven meer en veel mentale problemen. Een perspectief hebben ze niet; er wordt steeds maar weer om geduld gevraagd. Uitgaan lijkt een van de laatste zaken waarvan het kabinet overweegt meer toe te staan, terwijl samen op stap gaan juist heel veel bijdraagt aan de mentale gezondheid en ontwikkeling van jongeren. 

Veel meer mensen dan door de onderzoekers verwacht, gaven zich onlangs op als proefpersoon voor een zogenaamd ‘testfestival’; van de meer dan 100.000 geïnteresseerden hebben slechts 1500 een kaartje kunnen krijgen. Deze 1500 (voornamelijk) jongeren stonden afgelopen weekend uit hun dak te gaan in Biddinghuizen, zónder mondkapje en met een negatieve coronatest op zak – waaronder ondergetekende.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap