Spring naar de content

Sylvia Brandt Buys en de Haagse Post

In het donderdag te verschijnen boek Alma's dochters. Vijf levens in de schaduw beschrijft Jutta Chorus hoe Sylvia Brandt Buys en Guus (G.B.J.) Hiltermann aan het begin van de jaren vijftig in het bezit kwamen van de Haagse Post. Ze bliezen het blad nieuw leven in en lieten de oplage binnen een jaar tijd verdrievoudigden. Een voorpublicatie. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Elke dag besteeg ze de trappen van het pand aan het Keizerrijk, een zijsteeg van de Nieuwezijds Voorburgwal, de krantenstraat van Amsterdam. Om de hoek huisde de redactie van het Algemeen Handelsblad, een eindje verderop De Telegraaf.

Sylvia Brandts Buys, elegant gekleed in een deux-pièces met driekwart mouwen en op naaldhakken. Het donkerrode haar opgestoken. Een scherpe kuch kondigde haar komst aan. In de redactiekamer op de bovenste verdieping stond haar schrijftafel, tussen die van anderen. Een onbeschrijfelijke chaos, volgens een redacteur die Sylvia ooit zittend op de grond aantrof, tussen de foto’s waaruit ze een keuze moest maken voor het volgende nummer. ‘Ik werk concentrisch,’ verontschuldigde ze zich.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap