Spring naar de content
bron: anp

De discriminatiecoördinator begrijpt weinig van discriminatie en waarom Gerri Eickhof zijn haar verft

Rabin Baldewsingh, de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme, begrijpt weinig van racisme en racismebestrijding, schrijft Max Pam. 'Juist om discriminatie en racisme te voorkomen is het nodig dat een agent niet toont waar hij religieus of ideologisch door gedreven wordt.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Max Pam

Mannen die hun haar verven omdat zij er jonger willen uitzien, bereiken vaak precies het tegenovergestelde. Hoe goed hun kapper ook is en hoe pigmentvol de kleur die wordt gebruikt, als je beter kijkt blijf je toch altijd zien dat iemand zijn haar heeft geverfd. Ineens oogt zo iemand – bijna altijd een man – er juist ouder uit. Hij die wanhopig probeert jong te zijn, is de eerste die overkomt als een ouwe zak.

Ik heb altijd sympathie gehad voor Journaalverslaggever Gerri Eickhof (65). Hij is de reporter van gebeurtenissen met een randje van sociaal onrecht. Half onderdrukte verontwaardiging klinkt altijd door in zijn stem. Bij nieuws over ons slavernijverleden, misstanden in de zorg of armoede in de rafels van de stad – Gerrie staat standvastig paraat. Maar een tijdje geleden is hij plotseling zijn haar gaan verven. Zijn haar is helemaal zwart geworden, zoals dat van Dirk Bogarde in Dood in Venetië.  

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap