Spring naar de content
bron: anp

Zeven aanbevelingen om de Tour minder slaapverwekkend te maken

Max Pam geeft zeven tips om de Tour de France spannender te maken om naar te kijken. 'Haal Maarten Ducrot terug. Zoek een ander voor dopingzondaar Michael Boogerd.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Max Pam

In een land waar een boekenprogramma op televisie wordt gepresenteerd door een kappersbediende, spreekt het vanzelf dat sport een heel groot ding is. Uiteraard is sport in Nederland veel groter dan kunst en cultuur. Volgens Anton de Goede (oud-VPRO) bestaat alleen in Nederland zoiets als ‘een sport- en nieuwszender’. Nergens anders ter wereld worden deze twee onvergelijkbare grootheden samengevoegd. 

Bij de NPO is sport zelfs groter dan nieuws. Zo kun je op NPO1 (!) dagelijks urenlang naar de Tour de France kijken, terwijl je voor het echte nieuws moet wachten op een Journaal. Een kabinet moet vallen, wil de NPO extra tijd voor nieuws uittrekken. In zo’n geval zie je trouwens voornamelijk paniek, die gestalte krijgt in wezenloze straatinterviews waarmee de tijd moet worden gevuld, omdat de verslaggevers helaas ook niet op de hoogte zijn. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap