Spring naar de content
bron: Arjen Poort/Today’s Brew)

Café Visscher: on-Leids goed

Schrijvende kok en hoofdredacteur Tom Kellerhuis ging langs bij het onlangs geopende Café Visscher in Leiden. 'De gastronomie ontmoet de bistrocultuur: haute cuisine voor redelijke prijzen in een ongedwongen sfeer.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tom Kellerhuis

Krap een maand nu is Café Visscher open, en voor een gewone dinsdagavond is het er gezellig druk. Het nieuwe restaurant op de Stationsweg, op kruipafstand van het NS-station, is vernoemd naar zijn Rotterdamse mede-eigenaar en chef Arie Visscher (36). Visscher, die zijn sporen in de keuken onder andere verdiende bij De Librije*** in Zwolle en Joelia* by Mario Ridder in Rotterdam, gooit het hier in het centrum van Leiden over een andere boeg. Voorlopig even geen sterambities, maar koken zonder poespas: less is more.  

Na jaren in de meest vooraanstaande keukens van Nederland te hebben gewerkt was Visscher niet klaar met koken, maar wel met voorspelbaarheid en exclusiviteit. Een ontmoeting met de uit Leiden afkomstige Theor Verplancke mondde uit in serieuze plannen voor een eigen zaak. Gesteund door de Leidse ondernemers Singha Witteman en Paul Herman werd op de Stationsweg 7 de perfecte locatie gevonden.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap