Spring naar de content

Steenrijk, straatarm

Deze maand was de Amerikaanse senator Bernie Sanders in het land om zijn nieuwste boek Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme te promoten. Goed getimed, vlak voor onze eigen parlementsverkiezingen, en dus koren op de molen van GroenLinks-PvdA om hun verkiezingscampagne op te luisteren en linkse kiezers op te roepen zich te verenigen om de uitwassen van het kapitalisme uit te bannen. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tom Kellerhuis

Er is één programma op de Hollandse televisie dat wekelijks op kleine schaal die uitwassen laat zien en dat heet Steenrijk, straatarm. Arme stellen of gezinnen mogen een week logeren in het dure huis van hun rijke tegenkandidaten, en vice versa, inclusief de daarbij horende hobby’s, eventuele bolides, vriendenclubjes en besteedbaar weekbudget. 

Ooit werd ik nota bene zelf gevraagd mee te doen aan het populaire SBS6-programma. Toen ik de redacteur van dienst – die mij maar bleef aansporen om mee te doen – vertelde dat ik helemaal niet rijk ben, wierp hij tegen: “Tja, dat zeggen ze allemaal.” Aan rijke kandidaten evenwel geen gebrek. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen