Spring naar de content

Waarom magazijnstellingen ideaal zijn voor iedere winkel

Als je een winkel hebt, dan is het belangrijk dat je producten goed kunt opslaan en op een leuke manier kunt presenteren. Daarnaast moeten zowel klanten als medewerkers een gewenst product gemakkelijk kunnen vinden en pakken. Zo bevorder je de bedrijfsvoering en verhoog je de omzet. Magazijnstellingen zijn dé oplossing voor retailers. In dit artikel vertellen we je waarom dat zo is en hoe je ze kunt gebruiken voor een optimale bedrijfsvoering.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Efficiënt opslaan

Magazijnstellingen, zoals palletstellingen, zijn ideaal om allerlei verschillende producten op te slaan. Er zijn een hoop diverse soorten, maten en materialen beschikbaar, zodat er voor iedereen een geschikte stelling is. Zo kan een supermarkt baat hebben bij magazijnstellingen met schuine vakken, een schoenenzaak bij grote, houten stellingen en is een bandenstelling perfect voor garages. Dit zijn maar enkele voorbeelden; de opties zijn eindeloos.

Magazijnstellingen geven je de mogelijkheid om je spullen op een efficiënte manier op te slaan, zowel in de winkel zelf als in het magazijn van de winkel. Op die manier wordt het beheer van voorraad en het doen van inventarisatie een stuk makkelijker. Is de voorraad in de winkel op, dan kun je deze direct aanvullen vanuit je magazijn. Bovendien zie je direct hoe groot de aantallen zijn die je nog in de winkel hebt en kun je sneller bij bestellen. Zo zit je nooit zonder een populair product.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Je producten laten zien

Producten moeten niet alleen efficiënt opgeslagen worden, maar mogen ook op een leuke en praktische manier gepresenteerd worden aan het publiek. Magazijnstellingen zijn daar een goede oplossing voor. Het is belangrijk dat de gekozen stelling niet alleen efficiënt is, maar ook esthetisch aantrekkelijk is en bij je winkel past. Zo passen houten stellingen heel goed bij kapperszaken, kledingwinkels en boekenzaken. Zeker wanneer deze gecombineerd worden met staal, kan dit een prachtige, warme uitstraling teweeg brengen. 

Metalen stellingen zijn dan weer ideaal voor supermarkten of winkels die elektronica verkopen. Niet alleen zijn deze extra stevig, metaal wordt vaak geassocieerd met ‘stoer’ en dat zegt iets over het product dat je verkoopt. 

Zo worden de magazijnstellingen in je winkel écht onderdeel van je bedrijfsvoering: je zet ze in voor opslag en presentatie van producten en ze kunnen bijdragen aan jouw unieke branding. 

Organisatie en overzichtelijkheid

Als het gaat om presentatie en efficiëntie, dan bieden magazijnstellingen in de winkel nog een ander voordeel. Door het gebruik van stellingen, kun je ervoor zorgen dat alles netjes georganiseerd is in de winkel. Zo kun je goederen van dezelfde soort in een stelling plaatsen of producten die gecombineerd kunnen worden in één oogopslag presenteren aan de klant. Ook zorgen stellingen ervoor dat je een logische route door de winkel kunt creëren, zodat de klant diverse producten ziet. Dit verhoogt de kans dat de klant iets koopt aanzienlijk, wat tot gevolg heeft dat de omzet groeit. 

Stellingen in de winkel zijn niet alleen praktisch voor de klant, ook het personeel heeft er baat bij. Dankzij stellingen kunnen medewerkers spullen sneller pakken voor de klant, makkelijker opruimen en aanvullen. Hierdoor zijn ze minder lang bezig met randzaken en is er meer tijd en aandacht voor de klant. 

Ruimtebesparing

Een laatste voordeel van magazijnstellingen in de retail: het bespaart een hoop ruimte. Stellingen zijn er in allerlei formaten, zowel groot als klein. Hierdoor passen ze in iedere winkel. Bovendien zorgen stellingen ervoor dat je in de hoogte kunt werken, waardoor je meer ruimte creëert en veel product kwijt kunt. Ideaal voor winkels met een klein magazijn en retailers die veel voorraad tegelijk inkopen.