Spring naar de content
bron: happy foie

Kerstdis zonder ganzenleed

Uw hoofdredacteur en schrijvende kok dook voor de kerstdis in de wereld van de diervriendelijke ganzenlever en ging op zoek naar producten die echte foie gras qua smaak en structuur het best benaderen. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tom Kellerhuis

Ganzenlever is verrukkelijk, eendenlever trouwens ook. Volgens mijn helaas overleden oude chef John Halvemaan is het, koud geserveerd, qua smaak zelfs niet of nauwelijks te onderscheiden van elkaar. Ondanks het omstreden karakter ervan hebben sterrenrestaurants in heel Europa het niet voor niets gewoon op de kaart staan.

Maar er gloort licht op het pad naar een betere wereld, want het is tegenwoordig zeer goed mogelijk om foie gras te produceren zonder dierenleed. Door bijvoorbeeld bepaalde ingrediënten of procedés aan de gezonde lever toe te voegen nadat de dieren zijn geslacht. Die methodes worden nog (te) weinig toegepast, maar zijn wel diervriendelijker. En er bestaan inmiddels zelfs honderd procent veganistische varianten. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap