Spring naar de content
bron: Gabriël Kousbroek

De cirkel des levens

Onlangs is Mohamed El-Fers ons ontvallen, onder meer creatief directeur van MokumTV en hoofdredacteur van de Mariabode. G.H.B. gedenkt zijn leven en werk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door G.H.B. Hiltermann

Het zijn verdrietige tijden, waarde lezer. Eerder dit jaar overleed Harm Botje, die mij menigmaal gidste langs de antiquiteiten en de badhuizen van Caïro, en zojuist bereikte mij het droeve nieuws dat Mohamed El-Fers (1950-2024), schrijver, journalist, creatief directeur van MokumTV, hoofdredacteur van de Mariabode, columnist van De Staatskrant, instigator van de Maria-verschijningen in de Staatsliedenbuurt, musicus, componist van de nummer-eenhit in Egypte Back on the Nile van de formatie Al-Atlal, biograaf van Jacques Brel, Bob Marley, Mevlana, Oum Kalsoum en Leo Fuld (grondlegger van de minibiografieën-reeks Passatempo) en producer van Fulds laatste album The Legend, van ons is heengegaan. 

U kent mij als iemand die een goede practical joke op zijn tijd niet schuwt – een prank noemen de Britten zulks, en toen ik eind jaren jaren tachtig gevraagd werd door Mohamed voor een adhesiebetuiging aan het fenomeen Onze Lieve Vrouw ter Staats, twijfelde ik geen seconde. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap