Spring naar de content
bron: anp

Nederland en de Navo

Hoe geloofwaardig is Geert Wilders, nu hij zijn pikantste opmerkingen over de multiculturele samenleving en Poetins oorlog in Oost-Europa in de ijskast heeft gezet? En hoe geloofwaardig is Mark Rutte als beoogde Navo-baas?   

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frans van Deijl

Milders

De nieuwe Geert gaat voortaan door het leven als Geert Milders, die beweert ook tal van internationale verdragen te zullen respecteren, en die Ronald Plasterk plechtig heeft beloofd geen voorstellen meer te zullen doen in de categorie ‘gratis bier’. Dus is Geert nu geloofwaardig? Het gemakkelijkste antwoord, meestal ter linkerzijde gehuldigd, luidt: nee, hij pleegt kiezersbedrog en is behalve ongeloofwaardig ook onbetrouwbaar, eigenschappen die een potentiële minister-president niet passen. 

Zelf verklaart Wilders zijn neiging om ‘te bewegen’ met zijn eerder onwrikbare opvattingen vanuit een besef van verantwoordelijkheid om zo snel mogelijk tot overeenstemming te komen met de andere onderhandelaars, zodat er een kabinet kan worden gevormd. Doorgaans worden Wilders’ bedoelingen weggehoond, want – aldus de aanname – als hij eenmaal premier is, zal hij subiet zijn vreselijke stokpaardjes van weleer weer gaan berijden.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap