Spring naar de content

Bloedverwanten: Joekie Broedelet en Cleo Campert

Actrice Joekie Broedelet (1903) is de dochter van schrijver/acteur Johan Broedelet. Ze kwam in 1923 aan het toneel en speelde door tot vorig jaar. De laatste jaren verwierf ze vooral bekendheid met haar televisieoptredens, onder meer in het Simplistisch Verbond, Medisch Centrum West en Sesamstraat. Haar enige zoon, schrijver Remco Campert, werd geboren uit haar huwelijk met dichter Jan Campert. Remco heeft twee dochters, Manuela en Cleo. Fotografe Cleo Campert (1963) leerde het vak bij onder anderen Erwin Olaf en Bob van Dantzig. Ze werkt voor diverse tijdschriften en maakt vooral naam als chroniqueur van het Amsterdamse nachtleven.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Annejet van der Zijl

Joekie Broedelet: „Een van de weinige dingen in mijn leven die ik goed heb gedaan, is de manier waarop ik met mijn kleindochters ben omgegaan en nog steeds omga. Voor de rest leefde ik maar een beetje raak. Ik heb in mijn leven zelden bewuste beslissingen genomen: ik liet het gewoon gebeuren. Zo ging dat met mijn carrière en ook met Remco's geboorte. Het overkwam me. 

„Remco was nog heel jong toen z'n vader bij me wegging. Ik was in die tijd bij het Haags Hofstadtoneel de enige met een kind. In '42 is Jan in het kamp overleden. Ik heb Remco in mijn eentje grootgebracht, dat was altijd heel erg schipperen tussen mijn werk en mijn kind. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap