Spring naar de content

Gullit is back

Bij AC Milan was hij afgeschreven, finito, werd er gezegd. Zijn plaats in het Oranje-elftal leverde hij vrijwillig in. Maar nu zet Milan alles op alles om hem te laten bijtekenen en volgende staat hij voor Nederland weer in het veld tegen Engeland. 'Ze moeten niet aan mijn trots zitten.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Barkman

Hon-derd-dui-zend dollar vroeg-ie." Ruud Gullit slaat zich op de knieën van de pret en lacht uitbundig om de brief van een jongeman uit Iran. „Hij moet gedacht hebben: niet geschoten is altijd mis, haa, haa, ha... Stel je voor: hon-derd-dui-zend dollar, anders kon hij niet trouwen en dat wilde hij zo graag." Met een nog nagenietende grijns kijkt hij naar zijn handen, die even rust gevonden hebben op zijn dijen. Dan, proestend: „Iets meer mocht ook. Dat was geen probleem. Haaa, haa... Als-ie nou duizend of tweeduizend gulden had gevraagd, kun je nog zeggen: dat is redelijk. Al blijft het natuurlijk achterlijk om zoiets aan iemand te vragen. Maar ja: 'Jij komt altijd op voor de minderen,' schrijven ze dan..." 

Sinds kort bewaart hij zijn mooiste fanmail, waarvan de laatste tijd opvallend, maar onverklaarbaar veel uit China. „Kan ik ze ooit bundelen: Brieven aan Ruud Gullit, de voetballer. Ik krijg echt de gekste verzoeken. Vorige week nog schreef een veertienjarig meisje: 'Ruud, mijn moeder is helemaal gek van je. Daarom zou ze het niet erg vinden om een kind van je te krijgen. PS: Mijn vader vindt het ook goed.' Nou man, dan kom ik niet meer bij van het lachen. Kan je me echt opvegen." 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap