Spring naar de content

De studiejaren van Piet Doedens: ‘Ik heb het er met tegenzin ingestampt’

Advocaat Piet Doedens: 'Ik denk dat ik de studie nu leuker had gevonden. Maar toen was het voor mij vooral een noodgreep: er moest zo snel mogelijk geld in het laatje komen.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Annejet van der Zijl

“Ik ging studeren met het idee: ik moet een diploma halen, misschien wordt het dan nog wat met mij. Maar een vrolijke tijd was het niet. Ik was 27, had een gezin en allerlei rotbaantjes en niet genoeg geld om te gaan doen wat ik echt wilde, namelijk medicijnen en psychiatrie. Dus schreef ik me in voor rechten, al interesseerde die hele studie me niet of nauwelijks en wist ik amper wat een advocaat was. 

"Ik kwam uit een lerarenmilieu, mijn oudere broer en zus deden het heel goed op school en zoals je dat vaker ziet bij jongste kinderen: ik realiseerde me dat er leukere dingen zijn dan leren. Ik heb dus ongeveer elke klas van de middelbare school twee of drie keer gedaan, en ben er uiteindelijk toch nog zonder diploma afgetrapt. Ik werd musicus, en toerde met een trio langs allerlei nachtclubs. Maar ja, op mijn 21ste moest ik trouwen omdat mijn vriendin zwanger was, en op een gegeven moment deed mijn opvoeding zich toch gelden. Ik begon te beseffen dat ik niet mijn hele leven barpianist wilde blijven. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap