Spring naar de content

Lekker whèèè gaan

Ze komt uit Den Haag, werd ontdekt door Golden Earring en haar single 'Nobody's Wife' is een enorme hit. De muziekzenders TMF en MTV draaien de clip iedere dag. Anouk en bet bliksemsucces: ‘Ga gewoon op het podium staan en dan komt het vanzelf in orde.’ 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pauline Bax

Anouk (22): "Eergisteren is Together Alone goud geworden. In vier weken! Ik vroeg aan de platenmaatschappij: 'Goud, wat betekent dat? Vijftigduizend verkocht? Maar zoveel vrienden heb ik helemaal niet!' Toch snel voor een debuutalbum. Jezus Christus."

Ik was zestien toen iemand vroeg: 'Joh, zou je het leuk vinden om een keer voor de lol op te treden?' Ik zei met mijn grote mond: 'Prima, regel het maar.' Van daaruit ben ik gevraagd als achtergrondzangeres voor een coverband die op bruiloften en partijen speelde. Heb ik twee jaar gedaan, was hartstikke gezellig, puur feesten, maar niks serieus aan. Daarna — ik zal achttien geweest zijn — werd ik toegelaten op het conservatorium in Rotterdam. Ik had auditie gedaan omdat het me onwijs gaaf leek om naar school te gaan en alleen leuke dingen te doen. Da's heel apart, eigenlijk. Ik vond school altijd vreselijk, echt vre-se-lijk. Maar na twee jaar werd ik afgewezen omdat mijn theorie te zwak was. Toen vroegen Barry Hay en George Kooijmans (Golden Earring — red.) die ik via-via kende, ineens of ik hun single Mood Indigo wilde opnemen. Pas rond die tijd dacht ik: goh, dat zingen is best interessant, daar moet ik wat mee gaan doen. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 6 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen