Spring naar de content

Scholieren in aandelen

Hoe langer hoe meer jongeren verruilen Hitkrant en Tina voor de financiële pagina's en doen met hun zakgeld en spaarcentjes een gokje op de beurs. De banken hebben de jacht op de beleggende puber al geopend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Aimée Kersten

Rianne Dusseldorp, scholier aan het Hilversumse A. Roland Holst College, heeft geregeld fikse ruzies met haar vriendje. Niet over de liefde, maar over hun beleggingsbeleid. Hij wil hun gemeenschappelijke Europese aandelenpakket inwisselen voor een Nederlands fonds, maar zij denkt dat het niet het juiste moment is om te verkopen. Zij wil in opties, maar hij vindt dat te riskant. Die verhitte, nachtelijke debatten zijn evenwel binnenkort verleden tijd: Rianne en haar vriendje hebben besloten hun aandelenportefeuilles te scheiden. 

De beurs is in: de beleggingsclub verving de bridgeclub, de media doken er bovenop en zelfs het Jeugdjournaal schuwde economische zaken niet langer. Die run op aandelen heeft menige scholier aangestoken, ze groeiden ermee op. Door de stijging van de koersen en de lage rente hebben intussen tal van nieuwsgierige en ondernemende pubers besloten om ook eens een gokje te wagen. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen