Spring naar de content

Eric van den Elsen

“Ik werk bij voorkeur met mijn Rolleiflex, een heel kostbare mechanische camera. Destijds betaalde ik er zo’n zesduizend gulden voor.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Een bizar hoog bedrag, maar ik geef liever geld uit aan iets met karakter dan aan bijvoorbeeld een nieuwe hifi-set. Ronald Giphart en ik hebben het boek Heldinnen zelf gefinancierd. Van dat geld had ik ook een luxe Range Rover kunnen kopen, maar ik rij liever in mijn Mercedes uit 1979; een oude wagen is het mooiste wat er is.

“Ik doe commerciële klussen om vrij werk te kunnen maken. Hoewel Heldinnen een van de best verkopende fotoboeken van Nederland is, dekt dat nooit de kosten. Dat maakt me niets uit, omdat het mijn passie is. Net als muziek; ik speel contrabas in een salsaband. Eén keer per jaar gaan we naar Cuba, waar we les krijgen en optreden. Voor het maken van muziek heb ik graag wat over; mijn bas kostte zesduizend euro.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

“Als ik echt mooie dingen zie, koop ik ze. In Venetië heb ik alen-leren Sergio Rossi-schoenen aangeschaft van rond de driehonderd euro. Na drie optredens met de band waren ze helaas al kapot. Sparen kan ik niet, hoewel ik me sinds de geboorte van mijn zoontje wel bewuster ben geworden van geld. Voor hem heb ik zelfs een spaarrekening geopend.”